Jag är ingen tankeläsare

Står vid bussterminalen och bussen går om 7min. Jag tittar upp lite snabbt för att se vilka som står en bit bort, vet redan att moroten står där med sin kille och sen ser jag dig. Du står där och konverserar. Du har dessutom sett att jag står där en bit bort men då låtsas som att jag inte finns, som att jag är luft för dig nu. 

På bussen ställer jag mig där barnvagnar brukar stå i hopp om att du ska komma på, men du kommer inte. När vi är nästan nere för backen tittar jag upp. Jag ser hur du går där med en blond smal tjej son jag inte känner igen. Just då tittar du snett back åt sidan och råkar se rakt på mig. Jag tar snabbt min blick på något annat och känner bara hur all luft går ur mig i samma sekund. Kändes som att allt bara rasade samman. Att se dig med någon annan fick mig att inse hur mycket du egentligen betyder för mig men som jag inte har vågat säga. 

Kanske så du känner när du har sett mig med någon annan kille än dig eller när jag har hälsat på någon annan än dig. Att det är därför du alltid frågar om jag "har något på gång" med den personen. Men jag är ingen tanke läsare så hur ska jag veta det.